top of page
  • Writer's pictureHerman van der Hart

Herfst in Spanje deel 1: de Pyreneeën

Updated: Dec 21, 2022


Valle de Hecho, medio november...

Half November ben ik naar midden Spanje gereden, naar Castillië la Mancha, om precies te zijn: de provincie Toledo. Daar zou ik een fotoreis voor Nature Talks (www.naturetalks.nl ) gaan begeleiden, met als hoofddoel: het fotograferen van een aantal spectaculaire roofvogels en Spaanse steenbokken. Op weg er naar toe ben ik, zowel op de heen, als de terugreis blijven hangen in de Spaanse Pyreneeën, vanwege de prachtige herfstkleuren die op dat moment op hun hoogtepunt waren!

Uitvalsbasis was de camping "Valle de Echo", vlakbij het dorp Hecho, aan de voet van de hoge Pyreneeën. Hier in de buurt heb je enkele prachtige gebieden met schitterende landschappen, met illustere namen als: "Boca del Infierno", "Selva de Oza", "Gabardito", "Llano de Lizara" en "Foz de Biniés". Al deze gebieden liggen in het centrale deel van de Pyreneeën, in de staat Aragon.


Oude brug over de Rio Aragon, vlakbij Hecho

Met name langs de verschillende rivieren, die in de bergen ontspringen en stroomafwaarts in zuidelijke richting lopen, waren mooie herfstkleuren te zien. Met name de knalgele blaadjes van o.a. populieren sprongen er uit.


Rio Aragon bij Selva de Oza

de rode kleur van het water in de Rio Aragon komt door de regenval van de dagen ervoor....


Rio Veral bij Biniés


Rio Veral, Valle de Anso

Col du Somport, Franse Pyreneeën

Herfst Valle de Hecho

Foz de BiniésFoz de Biniés

hetzelfde gebied, 2 weken later....

de schitterende kloof ' Foz de Biniés', in het Anso dal


92 views0 comments

Comentarios


bottom of page