top of page
  • Writer's pictureHerman van der Hart

Lekhubu Island, nachtfotografie...


Kubu Island onder de Melkweg....

De meeste fotografen, die naar Botswana afreizen, gaan voor het grote wild. Dat is er ook in ruime mate voorradig. Er zijn echter wel een aantal plekken in dit droge land, die uitermate interessant zijn voor landschapsfotografie. Zo'n plek is o.a. Lekhubu Island, ook wel Kubu Island genoemd. Het is geen eiland dat in een waterbekken ligt maar het "eiland" bestaat uit rotsformaties met daarop grote Baobabs en andere boomsoorten, dat middenin een onafzienbare zoutvlakte ligt. Het is tevens een plek, waar de hemel s' nachts uitzonderlijk helder is en ideaal voor foto's van het landschap onder een schitterende sterrenlucht met , als kers op de taart, de Melkweg daar tussen door...


Tijdens het blauwe uur...

Baobab in Z/W....

Tijdens ons tweedaagse verblijf (Tip: heb je plannen om die kant op te gaan, neem de aanrij route vanuit het zuiden! Zorg dat je voldoende water bij je hebt. Er is daar niets, je kunt er kamperen maar er zijn amper sanitaire voorzieningen) hadden we gehoopt op prachtige sterrenhemels maar tijdens de voorbereiding van de reis merkten we al , dat het juist volle maan zou zijn, op het moment dat wij er zouden zijn. We konden ons reisschema niet omgooien, dus hebben we van de nood een deugd gemaakt: Buiten enkele foto's met de melkweg als hoofdrolspeler (tijdens de tweede nacht, omdat de maan laat opkwam), zijn we in het donker gaan wandelen met statief en groothoeklens om Kubu Island te fotograferen tijdens maanlicht.


Baobab on the rocks, bij het licht van de volle maan....


Opkomende volle maan...

Laatste licht voor de avond valt...

Kubu Sunset....


Rotsformatie aan de uiterste rand van Kubu Island...

Bizar gevormde baobab boom in maanlicht...

Wanneer je het gebied verlaat, zou ik dezelfde weg terug nemen naar het asfalt. Oftewel terug naar het zuiden. Dat is de kortste en meest duidelijke route.

66 views0 comments

Kommentare


bottom of page