top of page
india.jpg

Foto Presentatie

Incredible India

India is, op China na, het land waar de meeste mensen wonen, zo'n 1,2 miljard. De steden zijn overvol en zeer hectisch. Ondanks dat is het platteland vaak van een rustieke schoonheid en kent dit onmetelijke en uitermate interessante land een enorme verscheidenheid aan natuur.

Deze presentatie neemt u mee naar de schitterende tijgerreservaten Bandhavgarh en Kanha, beiden in de deelstaat Madya Pradesh gelegen. Beide nationale parken bieden uitgelezen mogelijkheden om 's wereld mooiste kat te zien te krijgen. Ook andere interessante diersoorten passeren de revue. In het droge Rajasthan ligt het interessante wetland Keoladeo, met zijn boeiende vogelwereld. Vogels als de enorme Saruskraanvogel, de Grijze Wouw, diverse uilensoorten en watervogels komen in beeld. Een beroemd gebied, tevens tijgerreservaat in Rajasthan is Ranthambore NP. In de natuur kom je hier allerlei cultuurhistorische overblijfselen tegen, zodat het mogelijk is een tijger in het wild waar te nemen liggend voor een tempelruïne. Het majestueuze fort torent boven het nationale park uit. Tot slot nemen we een kijkje in het uiterste noordoosten van India, in de deelstaat Assam, met zijn regenwouden, theeplantages en rijstvelden, ligt de World Heritage Site Kaziranga.
Dit fantastische gebied herbergt onder meer de zeldzame Indische neushoorn, alsmede een goede populatie wilde Olifanten en Buffels.

Ook de vogelwereld heeft het nodige te bieden.

bottom of page