top of page
POlen.jpg

Foto Presentatie

Polen

Eigenlijk niet ver verwijderd van Nederland maar veel minder bezocht dan veel andere landen in Europa.  En dat, terwijl Polen ongelooflijk veel heeft te bieden aan prachtige natuur! Uitgestrekte bossen, waar behalve Edelhert, Ree en Wild Zwijn, ook Wolf en Wisent nog ( en steeds meer!) voor komen. De bergwereld van de Karpaten in het zuiden is natuurlijk een uniek gebied op zich; echter deze presentatie zal voornamelijk andere gebieden laten zien, zoals de Oder Delta, de vallei van de Notec en het Drawiensky NP, het noordoosten met het Wigry NP, het fantastische Biebrza NP en het enige oerbos uit ons deel van Europa, het woud van Bialowieza. Tot slot bezoeken we een absolute parel op natuurgebied, het Biescady NP in het uiterste zuidoosten.

Veel gebieden die tijdens de foto presentatie worden getoond zijn voor ons Nederlanders uiterst interessant. Niet in de minste plaats omdat natuurwaarden, die bij ons vroeger nog algemeen voorkwamen en inmiddels vrijwel verdwenen zijn, nog ruimschoots in Polen zijn te ontdekken. Kajak met ons mee over de traag stromende Biebrza en verbaas u over de “oud-Hollandse” landschappen die u hier kunt aantreffen!

Onnodig te vermelden wellicht, dat de vogelwereld zeer gevarieerd is, van de machtige Zeearend, tot de heimelijke Kwartelkoning….

bottom of page