top of page
044.jpg

Foto Presentatie

Arid Land

Natuur van Namibië en Kgaligadi NP

De Namib, geologisch gezien één van de oudste woestijnen ter wereld kent gebieden met hoge oranje zandduinen(zoals bij Sossusvlei, een paradijs voor natuurfotografen). De dieren die in deze woestijn leven, zoals o.m. de Springbok en de Oryx zijn uitstekend toegerust om onder deze barre omstandigheden te overleven. Langs de desolate Skeletoncoast vinden we een enorme kolonie Kaapse Pelsrobben. Wat meer het binnenland in brengen prachtige rotsformaties, soms met oude rotstekeningen van het San-volk (Bosjesmannen) menig toerist in vervoering. In het noorden bevindt zich het meest bekende Nationale Park van Namibië: Etosha.
Dit is een droog gebied met enorme zoutpannen en veel groot wild. Bijzonderheid is de relatief goede dichtheid aan Zwarte Neushoorns, een soort die na de jaren '70 van de vorige eeuw enorm in elkaar is geklapt en nog steeds een uitermate bedreigde diersoort is. De vogelwereld is, met ruim 500 soorten, erg gevarieerd voor een land dat voor het grootste deel uit woestijnen en andere droge gebieden bestaat.

 

KGALIGADI

Deze fotopresentatie laat tevens opmerkelijke beelden zien van Kgaligadi National Park. Dit is een zogenaamd “Transfrontier Park” en ligt, weliswaar tegen de grens van het zuidoosten van Namibië aan, maar zelf ligt het gebied in zowel Zuid-Afrika als Botswana. Enkele droge rivierbeddingen lopen door het zandduinen gebied en trekken het meeste wild aan, voornamelijk allerlei soorten antilopen. Uiteraard zorgt dat ervoor dat grote roofdieren nooit ver weg zijn. Het is een prima gebied om Leeuwen en Cheetah’s waar te nemen. Ook wat meer heimelijke soorten als Luipaard en Bruine Hyena zijn er te zien.

bottom of page