top of page
  • Writer's pictureHerman van der Hart

Fårö Raukar: bijzondere rotsformaties


Raukar Sunset

Het eiland Fårö ligt net ten noorden van het grote eiland Gotland in de Botnische Golf. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen dit eiland bezoeken; daarvoor was het een gesloten militair gebied. En, gelukkig maar...! Er is veel te zien en te fotograferen. Top of the bill zijn wel de zogenaamde "raukar", grillige rotsformaties van kalksteen, die her en der langs de kust van dit eiland zijn te bewonderen. Wij waren er ongeveer half juli en het was al enkele weken warm en droog in Zweden. Dat houdt o.a. in, dat de luchten meestal onbewolkt en tamelijk saai waren met nauwelijks spectaculaire zonsondergangen. Maar, toevallig, de eerste avond dat we op het eiland waren, was er sprake van bewolking en we gingen ons geluk uitproberen. De mooiste raukar waren op zo'n 10 km verwijderd van onze camping, dus met een kwartiertje waren we op de plek van bestemming en we vielen werkelijk met onze neus in de boter..! Gewapend met mijn Nikon Z6 systeemcamera en 14-24 mm groothoeklens en ND filters van Lee ging ik aan de slag.


Kalksteenrotsen en een contrastrijke lucht die in zee weerspiegelt...

zeilboot aan de horizon; 70-200 mm lens

Mooie lijnen en vormen in de lucht....

genieten geblazen.....

Je komt overigens op Fårö door een pont te nemen vanaf de NO kust van Gotland. Deze pont is gratis. Ik had dit eiland uitgekozen om sowieso eerst naar toe te gaan, vanwege deze mooie rotskust.


Een andere avond met nauwelijks een zonsondergang maar wel mooie kleuren...

De tweede avond was zoals de meeste dagen verliepen, warm en voornamelijk een blauwe onbewolkte lucht. Toch maar eens kijken of er toch nog wat leuke landschapsopnames te maken waren.


strijklicht op de rotsen....

veertje in het water....


mijn favoriete plaat van dit kustlandschap...


85 views2 comments

Recent Posts

See All

2 Comments


aa.kleine
Sep 09, 2021

Hoi Herman,

Mooie foto's weer: in één woord; FANTASTISCH!!!😉

Angela

Like

Erik Ruiterman
Erik Ruiterman
Sep 07, 2021

Mooi verhaal, mooie platen Herman!

Like
bottom of page